Wandeling op de Oude Algemene Begraafplaats Zutphen

Deze wandeling houdt IVN Zutphen in samenwerking met de Bomenstichting Zutphen.

De Oude Algemene Begraafplaats aan de Warnsveldseweg 105 te Zutphen herbergt schatten aan natuur. Vooral in het vroege voorjaar bloeien er duizenden krokussen en sneeuwklokjes. Helaas zijn die op onze wandeling al uitgebloeid. Er staan natuurlijk wel andere voorjaarsplanten, niet zo massaal als de voorjaarsbloeiers. En langzamerhand botten ook de bomen en struiken uit.

De begraafplaats is aangelegd in 1829, dus al zeer oud. De bomen die er staan zijn dan ook van een behoorlijke leeftijd. Het geheel is aangelegd als een Engelse landschapstuin. Behalve natuur is er veel van de historie te vertellen.  

De wandeling start om 14.00 uur. Er zijn gidsen aanwezig van IVN Zutphen en deBomenstichting Zutphen.De excursie is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Honden kunnen op de wandeling niet mee.  

Informatie: www.ivn.nl/afdeling/zutphen