Uitslagenavond gemeente Zutphen in Burgerzaal

Stemmen

Zutphen – Na de sluiting van de stembureaus op woensdagavond 16 maart 2022 wordt gedurende de avond en nacht duidelijk hoe Zutphen gekozen heeft. De gemeente organiseert daarvoor een uitslagenavond.

U bent van harte welkom om de uitslagen vanaf 22.00 uur te komen volgen in de Burgerzaal van het Oude Stadhuis, Lange Hofstraat 4.

Vanaf 22.00 uur wordt de plaatselijke tussenstand op een groot scherm telkens bekendgemaakt. De uitslagen van het vervoegd stemmen op 14 en 15 maart worden als eerste gepresenteerd. De uitslagen van 16 maart volgen zodra er stembureaus klaar zijn met tellen. Op een tweede scherm zijn de landelijke tv-uitzendingen over de gemeenteraadsverkiezingen te volgen.

Voorlopige en definitieve verkiezingsuitslag
De voorlopige einduitslag van Zutphen wordt in de loop van de nacht verwacht. De Burgerzaal sluit uiterlijk om 01.00 uur, ook als op dat moment nog niet alle uitslagen binnen zijn. De gemeente publiceert de voorlopige verkiezingsuitslag op 17 maart op de website www.zutphen.nl. De definitieve verkiezingsuitslag wordt verwacht op 21 maart, ’s morgens na 11 uur.