Meer biodiversiteit in tuinen

Geesteren – Dinsdag 22 maart organiseert natuurorganisatie IVN afdeling noord-midden Achterhoek een heel bijzondere avond. Bijzonder, omdat een van de topdeskundigen van Nederland op het gebied van biodiversiteit in tuinen een lezing verzorgt. Arie Koster, ecoloog, bioloog en schrijver houdt het praktisch. Hij laat zien wat je zelf kan doen om meer bijen, hommels en insecten in de eigen tuin te krijgen en te houden.  Steeds meer tuinbezitters willen dat ook: bloemen en planten die door wilde bijen en vlinders worden bezocht. Maar waarmee moet je dan rekening houden bij de keuze van planten. En welke bijen en vlinders kunnen we eigenlijk in tuinen verwachten? En welke factoren bepalen welke soorten en hoeveel soorten bijen en vlinders we in de tuin kunnen krijgen?

Arie Koster woont sinds kort in de Achterhoek en IVN is zeer vereerd dat hij zijn kennis nu met de Achterhoekers wil delen. Iedereen is welkom, dus ook niet leden van IVN. Zij betalen een toegangsprijs van €4,00 euro. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de De Melktap, Nettelhorsterweg 21 Geesteren.