Leussinkbad Laren blikt vooruit naar zwemseizoen

Vanaf 11 mei gaat het Leussinkbad weer open! Dat duurt nog even. Terwijl personeel en vrijwilligers nog nagenieten van afgelopen jubileumjaar, zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen alweer in volle gang. Het beheerders-team voor 2022 is bekend, de kronkelglijbaan heeft een aangepaste bocht en het bad heeft leuke seizoens-vacatures.

2021 was een bijzonder jaar voor het Leussinkbad. De bassins en glijbaan werden gerenoveerd, er is een nieuwe kiosk gebouwd en het bad bestond 50 jaar. En het jaarlijkse timmer-festijn Houtdorp Laren werd voor de 5e keer georganiseerd. Het jubileum werd op verschillende manieren gevierd met onder meer een boom kado van Stichting Vedel en visite van Sarah en Abraham. Het seizoen werd bekroond met mooi financiële bijdragen vanuit de Rabo ClubSupport actie en de Spaar je club gezond actie van PLUS Beuzel in Laren. Het is duidelijk dat vele stemmers het zwembad een warm hart toedragen. De bijdragen worden gebruikt voor een nieuwe waterloopmat.

Voorbereiden voor nieuw zwemseizoen
De voorbereidingen voor 2022 zijn alweer in volle gang. De afgelopen weken is bijvoorbeeld de kronkelglijbaan uit elkaar geweest. Na de renovaties van vorig seizoen had de baan namelijk te veel snelheid en was daarmee onveilig. Inmiddels heeft de glijbaan een aangepaste kronkel gekregen. 

Verder is het beheerders team voor 2022 bekend en wordt hard gewerkt aan de planning van sport en activiteiten. Er zullen vanaf 11 mei onder andere weer zwemlessen worden gegeven, zowel A, B, C, als onder meer survivalzwemmen. 

Toffe sportieve seizoensfuncties
Het Leussinkbad werkt met een heel enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers. De meeste medewerkers hebben de seizoensbaan naast hun school / opleiding, gezin of andere baan. Het bad is momenteel weer op zoek naar toezichthouders en kioskmedewerkers. De toezichthouders krijgen allemaal een opleidingsdag tot Lifeguard.

Handje helpen bij klusjes, activiteiten of in het bestuur?
Het Leussinkbad kan niet bestaan zonder de inzet van vele vrijwilligers. Sommigen doen losse klusjes, helpen bij schilderen en opknapwerk, anderen zitten bijvoorbeeld in de activiteitencommissie of het promo-team. Iedereen kan helpen, al is het een middagje. 

Daarnaast heeft het Leussinkbad momenteel twee vrijwilligers-vacatures: een 2e penningmeester in het bestuur en een kassamedewerker tijdens één van de ‘vroege vogel’ uren op doordeweekse dagen.