Bachkoor Holland en concertgebouw kamerorkest in Lochem

In april voeren het Bachkoor Holland en het internationaal gerenommeerde Concertgebouw Kamerorkest onder leiding van Gijs Leenaars na twee jaar stilte de Matthäus Passion (BWV 244) weer uit. In de lange geschiedenis van het Bachkoor Holland heeft de traditionele uitvoering van Bachs beroemde oratorium van altijd de voorkeur gehad. Zo ook dit jaar. De internationale solisten zijn Mikael Stenbaek (Evangelist), Niklaus Kost (Christus), Anna-Lena Elbert (sopraan), Helen Charlston (mezzosopraan), Seil Kim (tenor) en Halvor Melien (bas). Het concert vindt plaats in Lochem op 9 april. 

Bachs Matthäus Passion is een tijdloos verhaal van lijden, verzoening en vergeving, van vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering. Het behoort tot de machtigste en ontroerendste vertolkingen van het lijdensverhaal van Christus. Dit magistrale stuk is één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek. Na twee jaar het werk niet te hebben kunnen uitvoeren, kijken koor, orkest en publiek enorm uit naar de geplande uitvoeringen voor Pasen. 

Het Bachkoor Holland wordt sinds de oprichting in 1921 geroemd om het bijzonder hoge niveau van zijn uitvoeringen, die zeer trouw zijn aan de originele partituren van Bach. Dirigent Gijs Leenaars is, naast de vaste dirigent en artistiek leider van het Bachkoor Holland, chef-dirigent en artistiek directeur van het Rundfunkchor van Berlijn.

Uitvoerenden
Bachkoor Holland en Concertgebouw Kamerorkest onder leiding van Gijs Leenaars. De internationale solisten zijn Mikael Stenbaek (Evangelist), Niklaus Kost (Christus), Anna-Lena Elbert (sopraan), Helen Charlston (mezzosopraan), Seil Kim (tenor) en Halvor Melien (bas).

Informatie / tickets    
Lochem, Grote of Sint-Gudulakerk, zaterdag 9 april, 19:30 uur

De online kaartverkoop loopt via de website van het koor: www.bachkoorholland.nl. Telefonisch reserveren kan via de Nationale Theaterkassa 0900-9203 (€ 0,45 pm). Indien de concerten alsnog geen doorgang vinden vanwege eventuele restricties vanuit het RIVM en de overheid, hebben alle kaartenkopers recht op restitutie.