Atelierroute Berkelland met Pinksteren

Ruurlo – Op 5 en 6 juni vindt de derde Berkellandse atelierroute plaats. Op zondag en maandag van 11.00 tot 17.00 uur zetten (amateur)kunstenaars in alle grote en kleine kernen van Berkelland hun deuren gastvrij wijd open om belangstellenden uit het hele land te ontvangen. Schilderijen, tekeningen, keramiek, beeldhouwwerk enzovoort is te zien in de coulissen van het fraaie landschap van Berkelland.

Mensen die in 2017 en/of 2019 de Atelierroute hebben bezocht weten hoe inspirerend en gezellig het is om in de prachtige Achterhoek langs de ateliers te rijden en te fietsen en kunstenaars te spreken in hun atelier. Voor mensen die het nog niet eerder hebben meegemaakt is het een enorme aanrader.

In 2019 waren ruim 50 ateliers voor belangstellenden opengesteld. Op enkele locaties was werk van meerdere kunstenaars te zien. De deelnemende kunstenaars gaven aan dat zij het heel inspirerend vonden om met zo veel geïnteresseerde bezoekers van gedachten te kunnen wisselen. Ook in 2022 worden de gegevens van de kunstenaars en de locaties opgenomen in een speciaal gemaakt routeboekje.

Een groot aantal (amateur)kunstenaars heeft zich al aangemeld, maar om het succes van 2019 te evenaren moeten zich nog wel een paar mensen opgeven. Dat kan tot 28 februari via KunstkringRuurlo.nl.