Nieuwjaarsuitzending Allemaal1.TV op 8 januari

Lochem – Wilt u ook dat 2022 een veel beter jaar wordt? Zaterdag 8 januari om 19.00 uur wensen we elkaar het beste voor het nieuwe jaar. In de speciale uitzending van Allemaal1.TV. Het belooft een bijzondere uitzending te worden. Deels uitgezonden vanaf ‘het dak’ van de Oocon-silo in Lochem. Het programma is een alternatief voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Uiteraard spreekt burgemeester Sebastiaan van ’t Erve zijn nieuwjaarswens uit. Het afgelopen jaar was in veel opzichten een bewogen jaar. Het coronavirus en de maatregelen hielden ons in de greep. Het was ook het jaar waarin A.L. Snijders overleed. De grootmeester van het Zeer Korte Verhaal en onze gemeenteschrijver.

(jonge) Ode aan A.L. Snijders
Met een ZKV luisterde A.L. Snijders 10 jaar lang de nieuwjaarsbijeenkomst op. Daarna kwam corona. Om hem te eren, zit in het programma een ode aan A.L. Snijders. Zijn weduwe, Ineke Swanevelt draagt voor uit zijn werk. Er zijn unieke filmopnames te zien. Er zijn mooie gesprekken. En jongeren dragen voor. Zij verdiepten zich de afgelopen weken in het werk van A.L. Snijders, en sloegen aan het schrijven. Onder de bezieldende leiding van de Muzehof. De jongste schrijfster is 12 jaar.

Lochem rap en zorghelden
In 2021 hadden kregen we een mooi kunstcadeau. Kunstenaar Miel Krutzmann maakte een betoverend mooie muurschildering op de silo van Oocon in Lochem. Hij vertelt over de muurschildering. De schildering waarover hij ‘het meeste ooit’ werd geïnterviewd. Er is muziek van o.a. De Pioniers; de rappers van het nummer 0573. Er zijn gesprekken met 3 helden uit ze zorg. En natuurlijk veel nieuwjaarswensen.

Stuur uw nieuwjaarswens uiterlijk 6 januari in!
Bent u als vereniging of maatschappelijke organisatie actief in onze gemeente? En vindt u het leuk om iedereen de beste wensen te doen? Stuur dan uw videoboodschap in: Zorg ervoor dat de videoboodschap aan deze voorwaarden voldoet:

  • Houd uw smartphone in een liggende positie (geen staand beeld)
  • Houd het kort, maximaal 3 zinnen
  • Controleer of het geluid goed aan staat
  • Mail het aan communicatie@lochem.nl
  • Voor 6 januari 17.00 uur

Kijk ook! 8 januari 19.00 uur op het YouTube-kanaal van Allemaal1.TV www.allemaal1.tv