IVN-wandeltocht De Belten en Het Pinetum

boom

Lochem – Op zondag 12 december om 14.00 uur organiseert IVN een natuurwandeling door de bossen van het landgoed De Belten. Dat ligt op de zuidelijke flank van het Grote Veld, langs de weg van Lochem naar Vorden.

Langs slingerpaden door het bosgebied is er na iedere bocht een verrassing. Majestueuze bomen, doorkijkjes,  rabatten in natte gedeeltes, heide in droge gebieden. De tocht gaat ook via het hoogste punt van Vorden, ruim 20 m. hoog! En onderweg zijn er vele vogels te beluisteren.  Op het eindpunt wordt Het Pinetum bezocht met zijn meer dan 1000 conifeer-achtigen vanuit de hele wereld. De eerste aanplant van dit Arboretum dateert al van zo’n 60 jaar geleden.

De IVN natuurgidsen nemen de deelnemers mee in kleine groepjes, zodat er voldoende onderlinge afstand is. Onderweg is er een pauze met koffie en thee voor 50 eurocent.

Aanmelden is niet nodig en meelopen is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt natuurlijk op prijs gesteld. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Inlichtingen bij de hoofdgids W. Jouwsma, tel 0573 256250 of mail w@jouwsma.nl.

Startpunt is in het grensgebied van  Lochem en Vorden, op de T-splitsing Galgengoorweg / Vordensebinnenweg Vorden.