Gluren bij de buren Zutphen is op zoek naar acts en huiskamers

Zutphen – Zondag 13 februari 2022 kan er (hopelijk) weer gegluurd worden. Gluren bij de Buren is hét gezelligste huiskamerfestival van Zutphen. De organisatie is op zoek naar lokale acts en huiskamers. Aanmelden kan tot 1 januari.

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Enthousiaste inwoners stellen gratis hun huiskamer of (maatschappelijke) organisaties hun ruimtes open voor een act en voor publiek uit de buurt. De huiskamers en ruimtes veranderen voor een dagdeel in echte podia, voor intieme optredens van verschillende lokale talenten.

Nieuwe samenwerkingspartner
In Zutphen wordt Gluren bij de Buren al vijf edities door Muzehof en Theater Hanzehof gezamenlijk georganiseerd met ondersteuning van de Stadsonderneming Zutphen. In het kader van de ontwikkelingen richting een ‘Huis van de Stad’, is voor deze zesde editie ook de Graafschap Bibliotheken aangesloten. Alle betrokken partijen hebben de intentie om cultuur in de wijk te brengen en wijken te verbinden.

Aan elke deelnemende huiskamer of ruimte wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van huiskamer naar huiskamer hoppen.

Aanmelding
Tot 1 januari kunnen huiskamers en artiesten zich aanmelden om deel te nemen. Alle wijken doen mee, dus van Noorderhaven tot Noordveen en van Warnsveld tot Waterkwartier. Gluren bij de Buren biedt plaats aan (semi-)amateurpodiumkunstenaars uit Zutphen en omgeving (of een link met Zutphen). Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer!

Aanmelden als act: bij Gluren bij de Buren word je gekoppeld aan een geschikte huiskamer of ruimte en treed je in intieme setting op voor buurtgenoten. Een laagdrempelig podium waar je lekker kunt uitproberen en een springplank voor podiumkunstenaars!

Aanmelden als host (huiskamer of ruimte): meedoen als host betekent dat je voor één dag de directeur mag zijn van je eigen kleine podium. Maak er drie keer samen met de act bij jou thuis een feestje van!

Aanmelden is mogelijk tot 1 januari via www.glurenbijdeburen.nl

Corona beleid
De organisatie volgt altijd het laatste advies dat op rijksoverheid.nl staat. We hopen er samen met alle bezoekers, hosts en acts een prachtige editie van te maken. We vragen hiervoor flexibiliteit van alle deelnemers en daarvoor willen we nu al ons petje afnemen. We verwachten dat we op 13 februari Gluren bij de Buren op een haalbare en vooral leuke manier kunnen organiseren. Met de informatie uit volgende persconferentie (14 december) hakken we 1 januari de knoop door: het gaat door of verplaatsen we Gluren bij de Buren‘22 naar 3 juli 2022.

Algemene informatie
Datum: zondag 13 februari 2022Tijden: 13:00 – 18:00 uur
Entree: Pay what you can
Website: www.glurenbijdeburen.nl

Gluren bij de Buren 2022 vindt plaats in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Assen, Baarn, Bloemendaal, Delft, Den Haag, Emmen, Haarlem, Helmond, Hilversum, Leiden, Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Soest, Utrecht, Zeist, Zoetermeer en Zutphen.