Bachkoor Holland en Concertgebouw Kamerorkest brengen Matthäus Passion

Matthaus Passion 2018 (c) Ronald Knapp

Lochem – In het voorjaar van 2022 staat het beroemde oratorium van Johann Sebastian Bach – de Matthäus Passion (BWV 244) – opnieuw op de lessenaar van het Bachkoor Holland en het internationaal gerenommeerde Concertgebouw Kamerorkest. De internationale solisten zijn Mikael Stenbaek (Evangelist), Niklaus Kost (Christus), Anna-Lena Elbert (sopraan), Helen Charlston (mezzosopraan), Seil Kim (tenor) en Halvor Melien (bas). Het concert vindt plaats onder leiding van dirigent Gijs Leenaars in Leeuwarden (7 april), Lochem (9 april) en Delft (14 en 15 april).

Bachs Matthäus Passion is een tijdloos verhaal van lijden, verzoening en vergeving, van vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering. Het behoort tot de machtigste en ontroerendste vertolkingen van het lijdensverhaal van Christus. Dit magistrale stuk is één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek. Na twee jaar het werk niet te hebben kunnen uitvoeren, kijken koor, orkest en publiek enorm uit naar de vier geplande uitvoeringen rond Pasen 2022. Op Goede Vrijdag zal de Matthäus Passion traditiegetrouw in de Nieuwe Kerk in Delft worden uitgevoerd in het bijzijn van diverse nationale en internationale gasten van het gezelschap en de gemeente Delft.

Het Bachkoor Holland wordt sinds de oprichting in 1921 geroemd om het bijzonder hoge niveau van zijn uitvoeringen, die zeer trouw zijn aan de originele partituren van Bach. Dirigent Gijs Leenaars is, naast de vaste dirigent en artistiek leider van het Bachkoor Holland, chef-dirigent en artistiek directeur van het Rundfunkchor van Berlijn.

Uitvoerenden
Bachkoor Holland en Concertgebouw Kamerorkest onder leiding van Gijs Leenaars. De internationale solisten van 2022 zijn Mikael Stenbaek (Evangelist), Niklaus Kost (Christus), Anna-Lena Elbert (sopraan), Helen Charlston (mezzosopraan), Seil Kim (tenor) en Halvor Melien (bas).

Informatie/ tickets        
Leeuwarden, Grote Kerk, donderdag 7 april, 19:30 uur

Lochem, Grote of Sint-Gudulakerk, zaterdag 9 april, 19:30 uur

Delft, Nieuwe Kerk, Witte Donderdag 14 april, 19:30 uur

Delft, Nieuwe Kerk, Goede Vrijdag 15 april, 11:30 uur (deel 1) & 14:30 uur (deel 2)

De online kaartverkoop start 2 december via www.bachkoorholland.nl. Telefonisch reserveren kan via de Nationale Theaterkassa 0900-9203 (€ 0,45 pm). Indien de concerten geen doorgang vinden vanwege eventuele restricties vanuit het RIVM en de overheid, hebben alle kaartenkopers recht op restitutie.