Zondagmiddagconcert HAYTHAM SAFIA QU4RTET

Foto: Marije van den Berg

RUURLO – in de aanloop naar de feestdagen organiseert KunstKring Ruurlo op zondagmiddag 12 december een bijzonder concert met verbindende wereldmuziek in de theaterzaal van het Kulturhus. Tijden: 15.00 uur – 17.00 uur.

Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Missie
Haytham Safia Qu4rtet is een unieke band. De leden vertegenwoordigen vele verschillen: tussen man en vrouw, Oost en West, uit het hoofd spelen of improviseren of van blad spelen, de talen die ze spreken en de Arabische, Afrikaanse en Europese muziektradities waarmee ze opgroeiden. Al deze verschillen versmelten tot één grote verbindende kracht door hun passie voor de muziek, hun bewondering voor elkaar en hun pure speelplezier. Zij zien het als hun missie om door de muziek culturen samen te brengen. Wie een concert van het Haytham Safia Qu4rtet bijwoont voelt wat zij delen, of het nu in een intieme concertzaal is of op een uitbundig festival.

Haytham Safia
Artistiek leider en componist van de groep is Haytham Safia, u’d-speler uit Kofir Yaseef (Galiliea) die naar Nederland kwam na een toernee met een balletgezelschap. Sindsdien is hij allerlei cross-culturele uitdagingen aangegaan, door samen te werken met No Blues, het Nederlands Blazers Ensemble, Holland Symfonia en vele anderen.

Qu4rtet.
Haytham deelt zijn passie graag met andere musici, wat onder andere leidde tot de vorming van dit succesvolle kwartet.

Hoboïste Hanneke Ramselaar is de arrangeur van de band. Zij is klassiek opgeleid, maar heeft ervaring met allerlei andere genres. Als lid van het Noordpool Orkest speelde ze op Pinkpop, toerde met Janne Schra en nam de CD “Radiohead, a jazz symphony” op. Ook celliste Eva van de Poll is breed georiënteerd; zij speelt zowel in een hedendaags trio als in een tangokwartet. De band wordt gecompleteerd door de Soedanese percussionist Osama Meleegi, die met Haytham samenwerkte op bijna al zijn CD’s en die onlangs zijn eerste eigen CD uitbracht.