Met Stedelijk Museum Zutphen op reis in Harfsen

Mobiele ErfgoedTentoonstelling afbeelding Kunstconstructie

ZUTPHEN/HARFSEN –De reizende tentoonstelling Thuis op Reis van Stedelijk Museum Zutphen is van 19 oktober tot en met 8 november te zien in Harfsen. De Mobiele ErfgoedTentoonstelling (MET) staat dan opgesteld in ontmoetingsplek De Veldhoek in Harfsen.

Reizen is van alle tijden. Maar niet iedereen heeft altijd de mogelijkheid gehad om de wereld over te gaan. Dromen over andere plekken en het onbekende willen beleven, herkennen we allemaal. Om te kunnen reizen hoef je natuurlijk niet altijd je huis te verlaten. Xavier de Maistre schreef al in 1794 een boek getiteld: “Reis door mijn kamer”. Hij raadde arme mensen en zij die bang waren voor stormen, overvallen en hoge klippen aan om eens een reis door de huiskamer te maken.

Deze tentoonstelling biedt je de mogelijkheid om thuis op reis te gaan. Een reis vol avontuur en onbekende verten, en soms een nostalgische trip. In beeld gebracht aan de hand van de collecties van het Stedelijk Museum Zutphen. Ontmoetingsplek De Veldhoek is gevestigd aan de Gentiaan 1 in Harfsen. De toegang is gratis.

Mobiele ErfgoedTentoonstelling
Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de MET,  de Mobiele ErfgoedTentoonstelling. De gemeenten Lochem en Zutphen hebben dit modulaire samen met Muzehof Centrum voor Kunsten en dankzij ondersteuning van het landelijk Fonds voor Cultuurparticipatie en de provincie Gelderland speciaal voor erfgoedtentoonstellingen ontwikkeld. Onze regio herbergt namelijk veel erfgoedschatten die we graag willen laten zien. Aan iedereen, ook aan bijvoorbeeld (kwetsbare) ouderen die niet altijd zelf in staat zijn de vaste tentoonstellingslocaties te bezoeken. Alle erfgoedorganisaties in beide gemeenten kunnen de MET gebruiken om thema’s op een unieke manier te belichten. Zie ook https://erfgoedcentrumzutphen.nl/ontdekken/ontdek/projecten/516-mobiele-erfgoedtentoonstelling-met  (afbeelding Kunstconstructie)

www.museazutphen.nl