Welkom bij het Open atelier Wolvilten!

Fotograaf: Lieneke Tanis

Ruurlo – Vanaf vrijdagmiddag 29 oktober wordt in het atelier van de Kunstkring in het Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo weer maandelijks een open atelier Wolvilten georganiseerd. Ieder die ooit een cursus Wolvilten heeft gevolgd of de hobby in zekere mate beheerst kan zich hiervoor opgeven.

Wolvilten is een eeuwenoude techniek met veel moderne toepassingen. Van de lap vilt die je hebt gemaakt kun je tassen, hoedjes, sjaals en zelfs jasjes of jassen maken. Vilt is een niet-geweven textielsoort die ontstaat door het samenpersen van gewassen en gekaarde wol. ‘Kaarden’ is het ontwarren van de vezels door een wolkam of handkaarder: een plankje met stalen en een beetje omgebogen punten.

De deelnemers aan het open atelier beoefenen het wolvilten in een ontspannen sfeer, zonder docent, maar mét de ondersteuning van de andere deelnemers. De ervaring van deelnemers aan eerdere open ateliers leert dat de gezellige, ontspannen sfeer heel aanstekelijk en motiverend werkt. Een ander voordeel is dat je er thuis geen rommel van hebt en je je ook de tijd gunt om er eens echt voor te gaan zitten. De bijeenkomsten zijn elke maand op vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Op onze website kun je de volledige informatie vinden. Je bent van harte welkom!