Kom 16 oktober naar de escaperoom cybercrime in Lochem!

Lochem – Ben je jonger dan 25? En ben je veel online? Ken jij daarvan de gevaren zoals gehackt worden? Of afpersing met pikante foto’s (sextortion)? Kom zaterdag 16 oktober van 14.00-17.00 uur naar de mobiele escaperoom op het Graafschapterrein in Lochem. Game mee en leer hoe jij geen slachtoffer wordt. En hoe je de politie altijd kan bereiken!

Jongeren begeven zich veel online maar zijn zich vaak minder bewust van de gevaren die dat met zich meebrengt. Je kan worden gehackt, je bankrekening geplunderd of afgeperst met pikante foto’s (sextortion). Met het serious gaming concept BL@CKMAIL wil de politie jongeren bewuster maken van de risico’s die ze online lopen en handreikingen bieden om slachtofferschap op het gebied van cybercrime en sextortion te voorkomen.

Jongeren doen mee in groepjes van 4. Het spel spelen duurt inclusief een nagesprek 30 minuten.

De escaperoom is een initiatief van de politie.