Week van het Landschap: zoveel te doen bij GLK

Kasteel Doorwerth

Elk jaar, en altijd tijdens de herfstvakantie, viert Nederland de Week van het Landschap. Een evenement waarbij onze variëteit aan mooie landschappen in het zonnetje wordt gezet en waarin er van alles in de buitenlucht te doen is.

Meer dan 100 prachtige natuurgebieden, kastelen en landgoederen zijn aan de zorg van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) toevertrouwd. Dit erfgoed is in pico bello conditie. En zoiets moois mag je natuurlijk niet voor jezelf houden, daar mogen zoveel mogelijk mensen van meegenieten. Tijdens de Week van het Landschap van 16 tot en met 31 oktober is er daarom nóg meer te beleven dan anders en zetten we  de poorten naar de omgeving extra open.

Ultiem herfstgevoel
Er is een uitgebreid programma van excursies, activiteiten en rondleidingen. Jong en oud, voor iedereen is er wel wat leuks te doen. Voor het ultieme herfstgevoel kun je bijvoorbeeld mee met een paddenstoelenwandeling of herfstwandeling met de boswachter. Zij kennen de mooiste plekjes en geven veel leuke achtergrondinformatie over de planten en dieren die er leven, over het ontstaan van het gebied en natuurlijk de typische herfstverschijnselen.

Kasteelwandelingen
Speciaal dit jaar tijdens de Week van het Landschap organiseren we 4 wat langere wandelingen vanaf een kasteel. Deze wandelingen zijn, samen met 8 andere, te vinden in de net nieuw verschenen kastelenwandelgids. Je gaat op pad met een van de schrijvers die samen met een GLK-boswachter de wandeling begeleidt.

Bijzondere landgoederen, lekkers en meer
Al wandelend door het park en de tuin van huis Verwolde ontdek je bijzondere bomen, de naaldbomentuin en de binnentuin. Nagenieten met koffie en lekkers kan daar op een prachtige plek. Beleef de hoogtepunten van kasteel en park Cannenburch tijdens een wandeling langs de kasteelgracht. Maak kennis met de geschiedenis en de oorspronkelijke bewoners van het kasteel.
Kinderen kunnen in de boomgaard van kasteel Doorwerth appels plukken en er zelf een appelbol van maken. Als ze in de oven zitten is het tijd voor een speurtocht in het kasteel. Zijn de appelbollen klaar? Smikkelen maar.

Of heb je zin in 7 eeuwen geschiedenis in 45 minuten? Dan is de rondleiding langs de gracht van kasteel Ammersoyen een aanrader. Je hoort verhalen en leuke wetenswaardigheden over dit middeleeuwse kasteel. Leuk voor het hele gezin is de gratis toegankelijke Trotsmarkt bij kasteel & park Rosendael, met eerlijke en homemade gemaakte producten.

Dit is nog maar een kleine selectie uit de vele activiteiten van GLK. Wil je meer informatie over excursies met de boswachter, middeleeuwse ontmoetingen, prinsessenrondleidingen, fietsroutes of familievoorstellingen? Kijk dan voor het hele programma op www.glk.nl/weekvanhetlandschap