SRV-wagen rijdt door gemeente Lochem

Foto; www.nieuwetijdachterhoek.nl

Lochem – In het najaar van 2021 rijdt de SRV-wagen van het Gelders Genootschap door de Achterhoek. De SRV-wagen verbindt de elf deelnemende gemeenten van het project ‘Een nieuwe Tijd en Wederopbouw in de Achterhoek’ aan elkaar. De wagen staat van 5 tot en met 8 oktober op diverse  plekken in de gemeente Lochem. Verschillende organisaties en de gemeente verzorgen rondom de wagen een afwisselend programma met activiteiten voor jong en oud.

Canon en escaperoom
In de SRV-wagen is de canon van de Achterhoekse wederopbouw te zien, te beluisteren en te beleven. Verder is er een escaperoom rond het thema duurzaamheid ingericht. Met vragen en proefjes leren bezoekers meer over het verduurzamen van onze leefomgeving.

Het programma rondom de wagen    

WanneerStartWaarWieInhoud
Dinsdag 5 oktober10.30-13.00 uurWeekmarkt AlmenLochem Energie    – Energiebesparing, zonnepanelen, warmte en elektrische auto’s  
 13.30-17.00 uurWeekmarkt HarfsenLochem Energie   en Lochem Weet van Water– Energiebesparing, zonnepanelen, warmte en elektrische auto’s – Klimaatadaptatie: regenwater afkoppelen, regentonactie
Woensdag 6 oktober9.00-12.30 uurWeekmarkt LochemGelders Genootschap en Lochem Energie– Wederopbouw in Lochem en Achterhoek – Energiebesparing, zonnepanelen, warmte en elektrische auto’s
 13.00-17.00 uurSt. Joseph basisschool, Prins Frisolaan 12a in LochemLochem Weet van Water   en Lochem Energie– Klimaatadaptatie: regenwater afkoppelen, regentonactie – Energie- en waterbesparing in en aan woningen
Donderdag 7 oktober9.00-12.00 uurHolterweg bij voormalige melkfabriek, vlakbij weekmarkt LarenLochem Energie   en Lochem Weet van Water– Energiebesparing, zonnepanelen, warmte en elektrische auto’s – Klimaatadaptatie: regenwater afkoppelen, regentonactie
 13.00-17.00 uurOntmoetingskerk, Zutphenseweg EefdeGelders Genootschap en Lochem Energie– Wederopbouw in Eefde en Achterhoek
– Energiebesparing, zonnepanelen, warmte en elektrische auto’s
Vrijdag 8 oktober12.00-16.00 uurBij Intratuin, Goorseweg LochemStichting Steenbreek, Intratuin, Lochem Weet van Water     en Lochem Energie– Vergeten tuinseizoen, minder tegels/meer groen in de tuin en afkoppelen, opslaan en infiltreren van regenwater in de tuin, regentonactie – Energiebesparing, zonnepanelen, warmte en elektrische auto’s

Meer informatie op www.nieuwetijdachterhoek.nl.