Mini-filmcursus bij Kunstkring Ruurlo

RUURLO –Op maandag 18, woensdag 20 en vrijdag 22 oktober verzorgt docent en filmmaker Marieta Landkroon bij KunstKring Ruurlo een mini-filmcursus voor enthousiaste jonge filmliefhebbers. Aanmelden is nog mogelijk!

Voor 7-12 jaar
Binnen KunstKring Ruurlo leeft al langere tijd de wens om meer activiteiten voor kinderen en jongeren aan te bieden. Deze cursus in de herfstvakantie is daar een mooi voorbeeld van!

Marieta is op zoek naar kinderen die gek zijn op films en daar ook zelf graag mee aan de slag gaan. Iets filmen met je mobiel is tegenwoordig heel makkelijk, maar hoe zorg je dat jóuw filmpje nét wat specialer wordt?

Drie middagen in de herfstvakantie
De cursus bestaat uit drie lessen. We leren eerst de basis over het maken van een film. Daarna gaan we aan de slag met het maken van je eigen korte film! We kiezen een verhaal, bedenken een onderwerp, gaan acteren en / of regisseren en natuurlijk maken we opnames. Met deze beelden gaan we uiteindelijk aan de slag om jouw film af te maken met de montage! 

Marieta Landkroon
De lessen worden gegeven door een echte specialist in haar vak. Marieta studeerde film in Amsterdam en heeft nu haar eigen bedrijf als fotograaf en filmmaker. Ze maakt korte films en reisde onder andere naar Schotland voor de opnames van een videoclip. Voor haar werk ontving Marieta diverse internationale prijzen, waaronder bij de International Photography Awards en het Hollywood Women’s Film Festival. 

Marieta woont sinds kort in Ruurlo en was meteen enthousiast om een cursus te gaan geven voor de jeugd bij KunstKring Ruurlo!