Kinderclub Billy Boem gaat vanaf 25 oktober van start in de gemeente Lochem

kinderen

Lochem – Toffe club voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. De Billy Boem club gaat in de gemeente Lochem van start op maandag 25 oktober 2021.  De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar met een thuissituatie waar meer stress en spanning is dan een ieder lief is. Spanning en/of stress thuis heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz de doe-praatclub “Billy Boem”. Hier leren de kinderen met hun gevoelens en lastige situaties om te gaan.

Spelenderwijs de thuissituatie een plekje geven
De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. “’Billy Boem’ organiseren wij voor kinderen die in of rondom de thuissituatie stressvolle dingen meemaken”, vertelt Deirdre. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht in het gezin vraagt. En in 2020 kwam de Coronacrisis erbij; een tijd die het nodige vraagt van een gezin. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun (thuis)situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.” De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken.

Omgaan met lastige situaties
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, oefenen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten
Naast de kinderclub  zijn er ook voor de ouders 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit is een pittige klus”, legt Deirdre uit. ’Billy Boem’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”

De cursus is kosteloos. Aanmelden kan nu al: www.impluz.nl/cursussen 0570-604900