Nieuwe melodieën op de speeltrommel van de Gudulatoren in Lochem

lochem

Lochem – De ‘r’ zit weer in de maand, tijd voor de beiaardier om de speeltrommel in de Gudulatoren weer van nieuwe melodieën te voorzien. De beiaardier van de Gudulatoren te Lochem is, naast de wekelijkse bespelingen, ook verantwoordelijk voor de melodieën die elk kwartier vanuit de toren klinken. In oktober willen we de oude melodieën verwijderen en nieuwe melodieën programmeren. Dit omvangrijke werk heet ‘versteken’.

Ook deze keer worden de inwoners van de gemeente Lochem weer uitgenodigd om hun favoriete melodie aan te melden voor een plekje op de speeltrommel. Een melodie die wordt verstoken staat een half jaar op de speeltrommel en klinkt elk uur. Daarom moet zo’n melodie ijzersterk zijn, niet overbekend, maar wel herkenbaar.

Heeft u bijzondere wensen, aanstekelijke melodieën, leuke ideeën, fantastische liedjes, of iets dat toch echt iedereen moet horen vanuit de toren? Tot dinsdag 05 oktober 2021 kunt u uw favoriet doorgeven:

– email: beiaardlochem@gmail.com,

– facebook; ‘Beiaard Lochem’

– per post; Gudula Cultureel, Endepol 42, 7241 LG Lochem.