Anneke Vermeer uit Eefde Beste Buur 2021

bloemen

Anneke Vermeer uit Eefde is de Beste Buur van 2021. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve overhandigde haar bloemen, een oorkonde en een taart.

Afgelopen zomer konden inwoners iemand nomineren voor de verkiezing van de Beste Buur van 2021. Vorige week boog de jury zich over alle nominaties. Zij kozen Anneke Vermeer als Beste Buur van 2021. De Beste Buur en de andere 4 genomineerden krijgen ook een taart, gesponsord door Bakkerij Wijnand uit Laren.

Verkiezing Beste Buur
Stichting Welzijn Lochem organiseert sinds 2015 de verkiezing van Beste Buur van Lochem. De Beste Buur is iemand die veel voor de buren en voor de buurt over heeft. Iemand die een grote bijdrage levert aan de sfeer in de buurt. Bijvoorbeeld een oogje in het zeil houdt, een buurtfeest organiseert en altijd vriendelijk is tegen de kinderen in de buurt. 

Buren zijn blij met Anneke Vermeer
Daarom nomineerden zij Anneke als Beste Buur. Anneke nam 2,5 jaar geleden het initiatief om een deel van haar tuin beschikbaar te stellen voor een “buurt-moestuin”. De tuin is een groot succes. Hij brengt buren met elkaar in contact. Ook in coronatijd bood de tuin de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten op veilige afstand. Buren oogsten samen de opbrengst van de tuin en delen die met elkaar. Maar de tuin is veel meer dan alleen een moestuin. Hij brengt ook aandacht voor elkaar, gezelligheid, buiten zijn en verbinding.