1000 nieuwe woningen met Steengoed Benutten

In 1 jaar tijd is een start gemaakt met de bouw van ruim 1000 nieuwe woningen op leegstaande plekken in Gelderland  Met steun van het programma Steengoed Benutten. De woningen moeten in drie jaar worden opgeleverd.

Gedeputeerde Peter Kerris: ‘De woningnood is hoog. Door nieuwe woningen te bouwen op verpauperde plekken pakken we de leegstand aan en geven we mensen een kans op een betaalbare woning. Meer woningen, minder leegstand!

Actieplan Wonen
Als onderdeel van het Actieplan Wonen om de woningbouw te versnellen moeten in 4 jaar tijd 1000 nieuwe woningen worden gebouwd op plekken met leegstand. Hiervoor wordt het programma Steengoed Benutten ingezet. Door mee te denken met gemeenten en waar nodig financiële steun te geven maakt de provincie hiermee werk van leegstand. Met aandacht voor leefbaarheid, energietransitie en klimaatadaptatie.

Voorbeeldprojecten
Met 1067 woningen in 14 transformatieprojecten verspreid over Gelderland is dit doel al na 1 jaar gehaald. Voorbeelden zijn De Groene Akkers in Hedel, waar een verouderd tankstation en 3 boerderijen worden gesloopt voor 100 woningen, Kop van Oost in Lochem waar 121 woningen worden gebouwd op het verouderde bedrijventerrein Hanzeweg en Stationsomgeving Metterswane in Nijmegen waar langdurige leegstand plaats maakt voor 264 nieuwe appartementen.

In drie jaar bouwen
Peter Kerris: ‘Fantastisch dat we het doel van 1000 woningen al in 1 jaar hebben gehaald. We willen de komende jaren nog meer woningen bouwen op leegstaande plekken. Dat is hard nodig om de woningnood terug te dringen.’ De nieuwe woningen moeten in 3 jaar tijd worden opgeleverd.