Vleermuizenexcursie voor jong en oud

Almen – Het is altijd spannend. In de schemering vleermuizen spotten. Gelukkig kan het dit jaar weer. Op Camping Domein Groot Besselink langs de Berkel bij Almen is iedereen, maar zijn ook kinderen vanaf 8 jaar (met begeleiding) welkom. Gidsen van natuurorganisatie IVN afdeling Noord-Midden Achterhoek staan klaar om de gasten wegwijs te maken in vleermuizenland. Eerst vertellen ze van alles over het leven van vleermuizen en welke soorten rond de camping rondvliegen. Soms vangen ze wel duizend muggen en vliegjes per nacht!

Vleermuizen vliegen altijd in het donker, en toch botsen ze nergens tegen op. Hoe ze dat doen laten de gidsen zien en horen. Via geluid kunnen de vliegende beesten zichzelf oriënteren. Met speciale apparaten kunnen de normaal onhoorbare geluiden van de vleermuizen echter hoorbaar gemaakt worden. De gidsen hebben die zogenaamde batdetectors bij zich.

IVN heeft speciaal toestemming gekregen om deze avond op de camping rond te lopen. De excursie is gratis, een gift is welkom, maar aanmelden helaas nodig. Aanmelden bij aliearfman@live.nl. 

Het adres van de camping is Lage Lochemseweg 31C, 7218PA Almen. De excursie is op donderdagavond 26 augustus van 20.00 tot 22.00 uur.

Zie ook vleermuis zoekkaart via de website “vleermuis.net”: