Berkelexcursie bij Stuw de Kap in Warnsveld

Foto Kapse Stuw: Annemiek van der Velden

Wandel mee op zondag 4 juli en geniet van bloemen, planten en de aanliggende landgoederen

Het gebied rond de Berkel bij de Kapse Stuw heeft al vele eeuwen een aantrekkingskracht op de mens. Het is een interessant gebied, wat al veel veranderingen heeft ondergaan. Dit heeft invloed op planten en dieren, die zich steeds moeten aanpassen.

De gidsen van het IVN Zutphen organiseren op zondag 4 juli een excursie waarin de aandacht voor de natuur, naast de historie van het gebied, centraal staat. Bijen en libellen laten zich zien bij de vele planten. Ook zijn er altijd watervogels.

De wandeling is aangegeven met pijlen en de bijzonderheden zijn gemarkeerd met naambordjes. Een informatieblad met weetjes ontvang je aan de start. Langs de route staan de gidsen die u nog verdere uitleg kunnen geven. De wandeling duurt, afhankelijk van uw wandeltempo, één a anderhalf uur.

Datum: zondag 4 juli 2021.
Start tussen 11.00 en 13.00 uur.
Locatie: parkeerplaats bij Huize de Voorst aan de Binnenweg bij de Kapperallee te Eefde.
Aanmelden verplicht! Dit kan tot uiterlijk 1 juli bij Karin van Heijst, vanheijstkarin@gmail.com

In verband met de coronamaatregelen registreren we ook uw telefoonnummer en met hoeveel personen u komt. Let op: vol is vol.
Toegang: gratis. Een vrijwillige bijdrage stellen we bijzonder op prijs.
Tip: kom met de fiets i.v.m. de beperkte parkeerruimte.

www.ivn.nl/afdeling/zutphen