Aanleg rotonde N346 Lochemseweg/ Almenseweg

Lochem – Provincie Gelderland vervangt het kruispunt op de Lochemseweg/ Almenseweg door een rotonde en verlegt de parallelweg. Deze maatregelen verbeteren de veiligheid van het doorgaande verkeer. Naar verwachting starten de werkzaamheden na de zomervakantie.

Verkeersveiligheid
De provincie heeft in 2017 het kruispunt ingrijpend aangepast en voorzien van brede midden geleiders. Hiermee kunnen (brom)fietsers in twee keer de weg over steken. Ook zijn er verkeersborden verplaatst om het zicht te verbeteren. Na deze aanpassingen is een aantal ongelukken gebeurd.

 Rotonde
Uit de analyse van deze ongelukken bleek dat de inrichting van het kruispunt aangepast moet worden. Een rotonde is de beste oplossing voor de veiligheid voor de overstekende (brom) fietsers en het autoverkeer op deze plek. In 2016 was er geen geld voor een rotonde. Die is er nu wel door gebruik te maken van een rijksbijdrage voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en bijdragen van de gemeenten Zutphen en Lochem. 

Onderzoek
Weggebruikers op de N346 verminderen nauwelijks snelheid bij het naderen van het kruispunt. Het verschil in snelheid met weggebruikers vanaf Almenseweg is daardoor groot. Bestuurders op de Almenseweg zijn hierdoor gevoelig voor inschattingsfouten.

Actuele informatie over het project staat op www.gelderland.nl/n346-zutphen-lochem.