Nieuw! Tekencursus ‘Video game karakters’ voor 8-16 jaar Ruurlo

Foto; Peter Kapritsias

RUURLO –Op maandag 12 juli, woensdag 14 juli en vrijdag 16 juli verzorgt docent en illustrator Peter Kapritsias bij KunstKring Ruurlo een mini-tekencursus voor enthousiaste liefhebbers van video games. Aanmelden is nog mogelijk!

Voor 8 tot 16 jaar
Binnen KunstKring Ruurlo leeft al langere tijd de wens om meer activiteiten voor kinderen en jongeren aan te bieden. Deze cursus is daar een mooi voorbeeld van. Iedereen kan leren tekenen met de juiste uitleg en oefening. Het enige dat echt uitmaakt is of je gek bent op video games. 

Game art
Bij Game art gaat het om het tekenen van superhelden of andere game karakters. In de cursus wordt dit stap voor stap aangeleerd. En….. tekenen hoeft niet persé met papier en potlood: voor wie al goed kan tekenen is er ook de mogelijkheid om (digitaal) te schilderen. Bijvoorbeeld met een iPad en Apple Pencil (deelnemers moeten die dan wel zelf meebrengen).

Docent
Peter Kapritsias is een 34-jarige freelance illustrator en docent. Hij werkt oa in de game industrie en voor de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft al sinds zijn jeugd een passie voor fantasy, sci-fi, video games, strips en films. Sinds februari 2021 woont hij samen met zijn verloofde Marieta en dochter Elena in Ruurlo.

Meer informatie is te vinden op de website van KunstKring: www.kunstkringruurlo.nl