Nieuw! Tekencursus ‘Fantastische illustratie’ Ruurlo

Foto; Peter Kapritsias

RUURLO –Op maandag 19 juli, woensdag 21 juli en vrijdag 23 juli verzorgt docent en illustrator Peter Kapritsias bij KunstKring Ruurlo een tekencursus met als thema ‘Fantasy’. Aanmelden is nog mogelijk!

Fantasy
Onder het thema ‘fantasy’ kunnen allerlei onderwerpen vallen, denk aan landschappen met kastelen en betoverde bossen (zoals bij Lord of the Rings en Game of Thrones), elven en kabouters, of bijvoorbeeld science fiction.

Cursus
Veel mensen kunnen zich  prachtige situaties of figuren voorstellen, maar om het vervolgens ook zo mooi op papier te zetten is vaak een stuk moeilijker. In deze cursus leren deelnemers, beginnend of gevorderd, stap voor stap hun ideeën uit te werken. En….. tekenen hoeft niet persé met papier en potlood: voor wie al goed kan tekenen is er ook de mogelijkheid om (digitaal) te schilderen. Bijvoorbeeld met een iPad en Apple Pencil (deelnemers moeten die dan wel zelf meebrengen).

Passie
Hoe mooi is het als je van je hobby je werk kunt maken? Voor Peter Kapritsias, een 34-jarige freelance illustrator en docent, is dit werkelijkheid geworden. Hij heeft al sinds zijn jeugd een passie voor fantasy, sci-fi, video games, strips en films. Inmiddels werkt hij onder andere in de game industrie en voor de Hogeschool van Amsterdam. Sinds februari 2021 woont hij samen met zijn verloofde Marieta en dochter Elena in Ruurlo.

Meer informatie is te vinden op de website van KunstKring: www.kunstkringruurlo.nl