Stiltecentrum voor Pieterpadwandelaars Laren

Laren – Het was ds. Jaap Jonk al vaak opgevallen hoeveel Pieterpadwandelaars het stiltecentrum van de Larens kerk bezochten. Als hij op het bankje naast de kerk zijn middagboterham at was er vaak genoeg iemand die naar binnen ging. Ook het gastenboek dat in het stiltecentrum ligt wordt regelmatig gebruikt. En, opmerkelijk genoeg volgens de dominee, nooit misbruikt. Een kort gebed, een waarderend woord over de kerk, een opmerking over het Pieterpad, een liefdevolle herinnering aan een overledene, het staat er allemaal in, en het gaat zomer en winter door.

Dat bracht de Larense predikant op het idee om wat extra aandacht te geven aan de wandelaars. Speciaal voor hen is er een kaart gemaakt die gratis meegenomen kan worden. De echte fanatieke wandelaars kunnen in het Kuturhus een stempel halen voor hun wandelboekje met een beeltenis van de kerk waarop de datum ingesteld kan worden.

Wat er nog aan ontbrak was een mooie lektuurkast waarin wat boekjes staan om in te bladeren. Die lagen tot nu toe op de bankjes die uit het voormalige kerkinterieur zijn. De bankjes zijn nu vrij om op te zitten en de wandelaar een moment rust te gunnen. Uiteraard kun je in de stilteruimte een kaarsje aansteken voor iemand die je lief is. Het is een mooi idee om daar een foto van te maken en die bijvoorbeeld per app te sturen aan degene voor wie dat lichtje brandt.