Snelheidsmeter in de vorm van een smiley voor Leesten

Op de foto staan van links naar rechts: wethouder Harry Matser en ambassadeurs Axel Wiersma, Svenja Winter en Jos Kasteel. Joep van de Bijgaart ontbreekt.

Zutphen – Bewoners van de wijk Leesten ervaren veel overlast door hardrijders in de wijk. De maximum toegestane snelheid is 30km/u, maar er wordt regelmatig harder gereden. Buurtbewoners zijn daarom in actie gekomen. Samen met de gemeente is er een wijksmiley aangeschaft en de buurtbewoners beheren deze zelf.

Regelmatig kreeg de gemeente meldingen over het rijgedrag in de wijk Leesten. Buurtbewoners zijn daarop met de gemeente Zutphen in gesprek gegaan en samen besloten we om de snelheidsmeter ‘wijksmiley’ aan te schaffen.

Wethouder Harry Matser: “Dat inwoners zich inzetten voor hun wijk, dat waardeer ik enorm. Een probleem constateren om vervolgens met een plan te komen en dan ook nog zelf de verantwoordelijkheid nemen om ermee aan de slag te gaan. Daar werken we als gemeente graag aan mee.”

Jos, Joep, Axel en Svenja zijn de vier ambassadeurs van de wijksmiley. “Wij zetten ons graag in voor de verkeersveiligheid in onze wijk Leesten. We vinden dat er in onze buurt vaak te hard wordt gereden. Dit leidt tot onveilige verkeerssituaties. In samenwerking met gemeente Zutphen hebben we plekken aangewezen waar de wijksmiley haar werk gaat doen. We hopen dat deze wijksmiley ertoe leidt dat bestuurders bewust worden van hun snelheid en gedrag en langzamer gaan rijden, maximaal 30 km/u.”

De wijksmiley wordt eerst op de volgende plekken opgehangen: Laan van de Highlanders, Marga Klompelaan, Johanna Naberlaan en de Jo Spierlaan,voor elk een periode van 4 weken. Wilt u de smiley ook in uw straat om automobilisten attent te maken op hun snelheid? Neem dan contact op met de ambassadeurs via wijksmileyleesten@gmail.com.