Het mag weer! Intiem pianoconcert bij KunstKring Ruurlo

Tobias Borsboom - Fotograaf Ronald Knapp

RUURLO – KunstKring Ruurlo pakt de draad meteen weer op nu de maatregelen versoepeld worden! Op zaterdag 19 juni brengt het muzikale talent Tobias Borsboom om 20.00 uur een sfeervol solorecital op piano. Het concert vindt plaats in de Theaterzaal van het Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo. Kaarten zijn nog verkrijgbaar.

Tobias Borsboom                                                                                                                                                            Tobias onderscheidt zich als een van Nederlands bekendste jonge pianisten met zijn fijnzinnige pianistische kwaliteiten en poëtische, kleurrijke interpretaties. Hij heeft de afgelopen jaren diverse prijzen op zijn naam mogen zetten, waaronder de Dutch Classical Talent Award, het YPF Piano Competition, het Concertgebouw Entree Kamermuziek Concours en het Prinses Christina Concours.                                                              
Tobias toont zich een veelzijdig en creatief musicus, die ook op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Daarnaast gaat hij graag de samenwerking aan met andere theater- en kunstvormen. Zo is hij oprichter en leider van theatergroep De Schubertianen waarin de spelers in de huid kruipen van de artistieke vrienden van Schubert.

Opleiding 
Tobias Borsboom voltooide in 2013 zijn master-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Daarvoor studeerde hij aan de Jong talent afdeling van het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti. Hij volgde masterclasses bij internationaal gerenommeerde musici als Maria João Pires, Klaus Hellwig, Georg Friedrich Schenck, Geoffrey Douglas Madge en Jan Boguslaw Strobel.

Programma 
Tijdens dit concert speelt Tobias prachtige werken van onder andere Mozart, Schubert en Chopin. De avond wordt afgesloten met ‘L’Apprenti Sorcier’ (de Tovenaarsleerling), het meest bekende werk van de Franse componist Paul Dukas. Hij schreef dit symfonische gedicht in 1897 naar een ballade van Goethe.

Actuele RIVM maatregelen
KunstKring Ruurlo vervult met haar cursussen, lezingen en concerten ook een sociale functie. Daarom is het streven om zoveel mogelijk alle activiteiten, natuurlijk op een verantwoorde manier, door te laten gaanBij alle activiteiten houdt de KunstKring zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie is te vinden op de website van de KunstKring Ruurlo: www.kunstkringruurlo.nl