Aangifte van geboorte kan vanaf nu ook digitaal in Zutphen

Wethouder Harry Matser feliciteert kersverse ouders Foto: gemeente Zutphen

Zutphen – Wethouder Harry Matser bezocht de kersverse ouders Őzkor en feliciteerde hen met de geboorte van hun zoontje Fikret. Dit ter ere van het feit dat het nu voor alle ouders in de gemeente Zutphen mogelijk is de aangifte van hun pasgeboren kindje vanuit huis of het ziekenhuis te doen. Een mooie service, zeker in deze periode met aangepaste openingstijden van de publieksbalie in het stadhuis.

Geboorteaangifte
Tot voor kort was het nog noodzakelijk dat een van de ouders binnen drie dagen naar het stadhuis kwam om daar ter plekke aangifte te doen van de geboorte. Dit kan vanaf nu ook vanuit huis of vanuit het ziekenhuis, via de website van de gemeente. Uiteraard kan het ook nog steeds op het stadhuis.

Wethouder Harry Matser: ‘Het is altijd heel speciaal om in zo’n kraamperiode bij mensen thuis te komen. Ik weet het nog van mijn eigen gezin, het is een hectische tijd waarin er veel veranderingen op je af komen en je tegelijk veel moet regelen. De aangifte moet dan ook best snel gebeuren. Het geeft ouders rust dat ze vanaf nu 24 uur per dag terecht kunnen bij de ‘digitale balie’. Ik vond het fijn om deze kersverse Zutphense inwoner te ontmoeten en ik wens dit gezin veel geluk samen!’

Online aangifte doen
Ouders kunnen digitaal aangifte doen via www.zutphen.nl/geboorte/geboorteaangifte en hebben nodig:

  • DigiD
  • Afschrift van de erkenningsakte, als het kind al voor de geboorte is erkend.
  • Akte van naamskeuze als bij erkenning voor de geboorte al is vastgelegd welke achternaam uw kind krijgt.

Aangifte in het stadhuis
Ouders die aangifte doen in het stadhuishebben nodig:

  • Geldig identiteitsbewijs van de aangever en van de moeder.
  • Afschrift van de erkenningsakte, als het kind al voor de geboorte is erkend.
  • Akte van naamskeuze als bij erkenning voor de geboorte al is vastgelegd welke achternaam uw kind krijgt.