Ondernemers in Zutphen: vraag coronasteun aan!

Zutphen – De coronacrisis heeft een grote impact op ondernemend Zutphen. Winkels en horeca zijn lange tijd gesloten geweest, er moeten veel extra maatregelen worden getroffen en de wereld zoals we die kennen is écht anders geworden. De gemeente Zutphen stelt daarom € 500.000 subsidie beschikbaar aan ondernemers in Zutphen en Warnsveld – groot en klein – die samen een plan indienen. Aanvragen kan vanaf 20 mei.

Wethouder economie Annelies de Jonge: ‘Ondernemers zijn heel belangrijk voor Zutphen. Zij zorgen voor werkgelegenheid en dragen in belangrijke mate bij aan de sfeer en het unieke karakter van de stad. Met deze subsidie dagen wij ondernemers uit om samen met een plan te komen om de financiële schade die door de coronacrisis is ontstaan te beperken. Wij helpen graag.’

€ 500.000 subsidie

De subsidie is er voor ondernemers die met hun bedrijf in de moeilijkheden zijn gekomen door het coronavirus. Om in aanmerking te komen voor de subsidie, daagt de gemeente ondernemers uit om andere ondernemers op te zoeken en te sparren over mogelijke ideeën voor ondersteuning. Samen kunnen de ondernemers vervolgens een plan opstellen en indienen. De gemeente heeft hiervoor een subsidiebedrag van € 500.000,- gereserveerd. Vanaf 20 mei kan deze subsidie worden aangevraagdvia zutphen.nl/coronavirus/hulp-voor-ondernemers/subsidie-ondernemers-gemeente-zutphen.

Samen
Ondernemers in de gemeente Zutphen kunnen deze subsidie alleen samen met andere ondernemers aanvragen. Een ondernemer hoeft hierbij niet aangesloten te zijn bij een collectief of vereniging. Het gaat erom dat een ondernemer met meerdere ondernemers één plan indient. Dit kan bijvoorbeeld al met een buurondernemer, ondernemers uit dezelfde branche, ondernemers uit de straat etc. De subsidie wordt beschikbaar gesteld voor een project, activiteit, marketingcampagne of ander idee dat bijdraagt aan het beperken van de financiële schade vanwege de coronacrisis en dat bijdraagt aan een sneller herstel van deze financiële schade.

Andere steunmaatregelen

Naast deze subsidie heeft de gemeente Zutphen een heel pakket aan steunmaatregelen samengesteld om ondernemers door de coronacrisis heen te helpen. Kijk voor meer informatie over deze regelingen op www.zutphen.nl/coronavirus/hulpvoorondernemers.

Wethouder De Jonge: ‘We zien dat het pakket van het Rijk niet voor alle ondernemers toereikend is. Daarom hebben wij onderzocht welke mogelijkheden we nog wél hebben om ondernemers te ondersteunen bij het doorkomen van deze crisis en om hen op weg te helpen nu de maatregelen steeds verder versoepeld worden. Deze subsidie voor ondernemers helpt hierbij.’