Wandel mee op zondag 30 mei en geniet van bloemen en planten op de Gorsselse Heide

Gorssel – De bloeiende heide in augustus heeft een enorme aantrekkingskracht. Maar wist je dat je ook in het voorjaar volop kunt genieten van een grote diversiteit aan planten op de heide? Een aantal van deze planten bloeien al, andere staan op het punt om hun bloemen te laten zien. En daar genieten weer veel dieren van: bijen, hommels, zweefvliegen, wantsen, om maar wat te noemen.

De gidsen van het IVN en Marke Gorsselse Heide organiseren op zondag 30 mei een excursie waarin de voorjaarsplanten op de heide centraal staan.

De wandeling is aangegeven met pijlen en de planten zijn gemarkeerd met naambordjes. Een informatieblad met weetjes ontvangt je aan de start. Ook aan jonge natuurliefhebbers is gedacht. Zij speuren de heide af met de ‘natuurbingokaart’.

Datum: zondag 30 mei 2021.
Start tussen 11.00 en 13.00 uur.
Locatie: hoek Elzerdijk / Reeverdijk
Aanmelden verplicht! Dit kan tot uiterlijk 28 mei bij Klaske ten Grotenhuis via mail ktengrotenhuis@kpnmail.nl of 0575-471995. Let op: vol is vol.
Toegang: gratis. Een vrijwillige bijdrage stellen we bijzonder op prijs.