Festival Achterland gaat door!


Doetinchem – Berlijn, New York, Boedapest, Amsterdam én Doetinchem.
Vanaf deze zomer nestelt Doetinchem zich in dit rijtje. Hoe? Met de nieuwste inwoner van de Achterhoek, Streeckgenoot! Klinkt bekend? Dat is het ook! Festival Achterland stort zich in een nieuw avontuur met de overdekte area Streeckgenoot.

2021 had het jaar van het nieuwe normaal moeten zijn, maar vooralsnog biedt dit jaar weinig perspectief. Niemand is groot geworden door klein te denken, dus waarom treuren om een festival dat tijdens Pinksteren niet door kan gaan als je een heel jaar lang Achterland kan vieren?

Welkom bij Streeckgenoot; de nieuwe, overdekte area van Festival Achterland
Met trots presenteert de organisatie de nieuwe INDOOR area van Festival Achterland; Streeckgenoot. In 2019 was deze area voor het eerst te vinden op Festival Achterland en was Streeckgenoot hét podium voor lokale helden, bijzondere verhalen en intieme optredens. Dit jaar gaat Festival Achterland met Streeckgenoot voor 1 area, maar dan indoor, ieder weekend, het hele jaar door. En dat op de meest toepasselijke plek; in de Festihal van voormalig Festival tegenover de Bleek.

Festival Achterland nestelt zich in 2021 met Streeckgenoot aan de Spinbaan 12 in Doetinchem, tegenover het vertrouwde festivalweide de Bleek. Team Achterland werkt zich hier ook in het zweet om het pand te verfestivalliseren en gezellige hoekjes en sfeervolle plekjes te creëren met de
kenmerkende creatieve inrichting van Team Achterland. Net als op het festival zijn er in deze nieuwe hotspot in de Achterhoek verfrissende drankjes, verrassende foodtrucks en bijzondere optredens. Als de coronamaatregelen het toelaten hopen de organisatie 1 juli 2021 de loodsdeuren te openen.

Duurzame verbindingen
Streeckgenoot kiest voor vertrouwde ondernemers, bijzondere samenwerkingen met maatschappelijke initiatieven, (h)eerlijke producten en unieke artiesten op het gebied van muziek en theater.
In de broodjeszaak komt het broodje dat er geserveerd wordt zoveel als mogelijk uit de regio en heeft een verhaal. Het interieur komt niet van een meubelgigant, maar heeft een verleden en een verhaal. De bar wordt gemaakt door een groep jongeren in de dagbesteding en heeft een verhaal. De medewerkers komen uit alle windstreken en hebben een verhaal. Deze verhalen zijn samen Streeckgenoot. Samen zijn wij Streeckgenoot.

Kijk voor veel meer informatie op www.festivalachterland.nl of op www.streeckgenoot.nl en hou de website in de gaten voor nog veel meer inhoud, verbouwingsupdates en nieuwtjes.