Wethouder Harry Matser vertrekt als wethouder in de gemeente Zutphen

Zutphen – Wethouder Harry Matser (GroenLinks) vertrekt per 1 juni als wethouder in de gemeente Zutphen. Hij gaat aan de slag als lid College van Bestuur bij Conexus in Nijmegen.

Harry Matser vertelt over zijn tijd bij de gemeente Zutphen: ‘‘Ik heb met veel plezier gewerkt aan de energietransitie, een enorme klus die we samen met inwoners aanpakken. Ook heb ik me met hart en ziel gestort op het verbeteren van de financiële positie van de gemeente. Er liggen grote ambities voor onze mooie gemeente en er is nog heel veel te doen. Ik gun Zutphen dan ook een stabiele financiële toekomst. Op die manier kunnen inwoners en bezoekers meedelen in de groei en ontwikkeling. Voor mij persoonlijk is mijn nieuwe functie een kans die ik niet kon laten lopen. Ik ben hier gelukkig nog zes weken en blijf me tot het einde vol inzetten, zoals iedereen van me gewend is.” 

Burgemeester Annemieke Vermeulen: “Aan de ene kant is het heel jammer dat Harry Matser vertrekt, natuurlijk haal je het liefst met dit college de eindstreep. We hebben in het college een fijne samenwerking, dat hopen we uiteraard voort te zetten. Aan de andere kant respecteer ik zijn keuze en begrijp ik dat Harry deze kans pakt. We wensen hem alle succes in zijn nieuwe functie. De komende weken ronden we zijn werkzaamheden samen in goed overleg af. Ik hoop dat we eind mei een fijn afscheid kunnen organiseren, zoals hij dat verdient.”

Fractievoorzitter Martine Westerik: “We zijn Harry heel erg dankbaar voor het werk dat hij in de afgelopen 3 jaar heeft verzet en wij wensen hem veel geluk in zijn nieuwe baan. Inmiddels hebben we een opvolger in beeld die waarschijnlijk deze zomer al kan beginnen. We zijn druk bezig dit zorgvuldig te organiseren en onze stad een goede bestuurder vanuit de GroenLinks fractie te leveren.”

Harry Matser was eerder directeur en bestuurder in de rechtspraak en de gezondheidszorg, waarna hij in 2018 wethouder werd in het huidige college. Hij was als wethouder onder andere verantwoordelijk voor duurzaamheid, financiën en mobiliteit.