100.000 euro in Lochems Ondernemers Fonds

lochem

Foto; Extra nieuws

Lochem – De gemeente Lochem stelt eenmalig 100.000 euro beschikbaar voor projecten of activiteiten die de lokale economie helpen. Ze daagt Lochemse ondernemers uit om samen met voorstellen te komen. Het Lochems Ondernemers Fonds (LOF) is voor initiatieven die zorgen voor behoud van ondernemerschap. Vooral in sectoren waar de coronamaatregelen ondernemers zwaar raken. Samenwerkende ondernemers en bestaande (ondernemers)groepen kunnen aanvragenindienen tot en met 28 april 2021.

LOF voor ondernemers

Wethouder van economie, Eric-Jan de Haan: ‘Ondernemers kunnen niet wachten tot ze weer open mogen. Ik deel dat ongeduld, zoals bijna iedereen. Met dit fonds willen we ondernemers helpen en de lokale economie aanjagen. En ondernemers weten beter dan wie dan ook wat hen daarbij helpt. We hebben alleen maar lof voor hoe ondernemers de moed erin proberen te houden. We geven de lokale economie graag een steuntje vanuit onze mogelijkheden als gemeente.’

Samen aan de slag

Heel bewust stelt de gemeente het fonds open voor ondernemers die samenwerken aan hun activiteit of project. Dat versterkt ook het netwerk van ondernemers. Binnen of tussen branches, en binnen of tussen de kernen. Een goed samenwerkend netwerk is van grote waarde. Ook na corona. En: samen heeft een project altijd meer impact dan individueel. Denk bijvoorbeeld aan een gedeelde fietskoerier. Alle voorwaarden staan op www.lochem.nl/lof.  

Indienen tot en met 28 april

De subsidieregeling staat open tot en met 28 april 2021. Beleidsmedewerker Economie Anneloes Blaauw: “We roepen ondernemers op niet te wachten. Steek nu de hoofden bij elkaar. Via Teams of Zoom kan dat snel. Bij twijfel of vragen, neem contact op met de gemeente. En: bedenk je wat het handigst is voor jouw actie. Misschien leent hij zich wel beter voor het najaar? De uitvoering van de projecten mag later in het jaar gepland zijn.“

Half mei is bekend welke aanvragen subsidie krijgen. Het college beslist daarover.