Wandelen met een digitale gids over landgoederen in Vorden

Vorden – Het was aangekondigd: op zondag 11 april organiseert natuurorganisatie IVN Noord-Midden Achterhoek een wandeling met gidsen over de landgoederen van Den Bramel en Het Enzerinck. Maar helaas gaat dat nu niet door.

De natuurgidsen hebben echter niet stil gezeten. Zij hebben de wandeling digitaal uitgezet. De start is bij de Parkeerplaats van Natuurmonumenten aan de Almenseweg in Vorden. De route slingert via een oude oprijlaan langs kasteel Den Bramel door het parkbos. Op 13 plaatsen aan de 4 km lange route is nadere informatie opgenomen.

Dat varieert van informatie over stinzenplanten tot die over zeer diverse bomen als de schijn-acacia en de douglas-spar. De informatie  gaat ook over de geschiedenis van de landgoederen Den Bramel en Het Enzerinck zelf. Een oud knopenlaantje voor verliefde stelletjes ontbreekt daarnaast niet, net zo min als grootvadershuisje. 

Deze wandeling komt 9 april in de IVN Routes app en is gratis te downloaden. Iedereen kan nu op een zelfgekozen moment op stap met de IVN natuurgids. De titel van deze wandeling is: Den Bramel en Het Enzerinck. Ook de eerdere wandeling over het Grote Veld en het Kienveen staat sinds kort in deze routes app van IVN. Meer info: www.ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek