Borculose O’llainnis maakt van nood een deugd en releaset woensdag nieuwe EP

BORCULO – Zoals voor velen gooide de Coronapandemie ook voor de Borculose folkband O’llainnis roet in het eten. Vorig jaar zou de band furore maken en spelen op een aantal locaties waar zij al lang van droomden; zoals op het grootste St. Patrick’s Day festival van het vasteland op de Grote Markt in Den Haag en op het Irish Folk and Celtic Music Festival in Balver Höhle in een grot in Duitsland. Het hele tourplan werd vooruitgeschoven en de bandagenda werd ineens leeg.

De maatregelen werden steeds strenger waardoor ook samen repeteren moeilijk werd en toen kwam de band met het idee om een nieuwe EP te gaan maken met eigen covers van traditionele Ierse hits. Volledig corona-proof namen alle bandleden thuis hun sporen op en werd alles samengevoegd in de studio van de drummer Robin, House of Pop. Inmiddels is de EP helemaal af en wordt deze woensdag 31 maart uitgebracht op alle bekende online kanalen onder de naam “Locklainnis Sessions”. De EP bevat bekende Ierse muziek waar O’llainnis een eigen twist aan heeft gegeven, wat zij zelf het “folking-madness sausje” noemen. De EP is via alle online kanalen gratis te beluisteren.