Vesperdienst  in Laren

laren

Laren – De kerk kent een ongelooflijk rijke traditie in de liturgie en heel oude liturgische vormen blijken soms springlevend. De vespers hebben al heel oude papieren. In alle kloostertradities zowel in Oosterse als westerse kerken kom je het tegen.

De vesper is een kerkdienst rond het vallen van de avond. Het is een tijd waarin de dagelijkse arbeid kan rusten, de laatste maaltijd van de dag klaar staat, en de avond genoten kan worden. Het is dus in het ritme van de dag een natuurlijk bezinningsmoment. Een moment om terug te kijken in dankbaarheid, verwondering, of misschien met spijt en teleurstelling. Hoe dan ook; om ook voor Gods aangezicht te brengen wat je niet zo makkelijk tegen een mens kunt zeggen. Dankbaarheid om het leven, om de spaarzame ontmoetingen in coronatijd of om je te bezinnen op de ruzie die gemaakt hebt, de foute woorden die je ontglipten voordat je er erg in had.

Op zondag 14 februari om 19.30 uur zenden we uit via www.kerkdienstgemist.nl. Een vesper kent een paar ingrediënten; er wordt uit de bijbel gelezen, liefst uit de psalmen, er wordt gebeden, het Onze Vader wordt gezegd, en er is ruim de tijd om te bezinnen. Deze keer doen we dat ook op de tonen van de muziek van Stefan Potman. 

Ds. Jaap Jonk