Wethouder Bert Groot Wesseldijk verlaat gemeente Lochem voor nieuwe baan bij Tribuut

Wethouder Bert Groot Wesseldijk verlaat per 1 april de gemeente Lochem voor een nieuwe baan als directeur a.i. bij Tribuut. Het centrale belastingcentrum namens de gemeenten Apeldoorn, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Hij is dan 7 jaar wethouder namens Gemeentebelangen. Met de portefeuille Financiën, Ruimte, Wonen en Sport.

Bert Groot Wesseldijk is met veel plezier wethouder in de gemeente Lochem. Waarom deze keuze? “In maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Met het oog daarop, ben ik gaan nadenken over de periode daarna. Een combinatie van factoren deed mij besluiten om mij te oriënteren op een nieuwe stap. Zoals mijn leeftijd en de invloed die wellicht erg groot wordt, als je een derde periode ruimtelijkeontwikkeling in je pakket hebt. 

Ik zocht een functie waarin ik mijn ervaring als manager in het bankwezen kan combineren met mijn bestuurlijke ervaring. Geheel onverwacht hoorde ik dat de huidige directeur van Tribuut per 1 maart stopt. Daarna ging het erg snel. Ik ben erg blij dat ik het komende jaar ervaring kan opdoen bij Tribuut”. 

Eigen stijl van werken en sportief

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “Met het vertrek van Bert verliezen we een kundig bestuurder die een grote bijdrage leverde aan de gemeente Lochem en het college. In financieel krappe tijden zorgde hij met zijn kenmerkende stijl van werken voor rust en duidelijkheid in lastige keuzes. Bert is goed in het op het juiste moment betrekken van mensen in soms langdurige ruimtelijke processen. Bovendien werkt zijn sportiviteit aanstekelijk. We denken na over een warm afscheid, ondanks coronatijd”.

Goede samenwerking en vertrouwen

De afgelopen 7 jaar heeft Bert Groot Wesseldijk mogen werken aan de leefbaarheid in onze gemeente. Bert Groot Wesseldijk: “Gemeentebelangen heeft me die kans gegeven. En mijn samenwerking met het bestuur en de fractie was goed en heel gezellig. Ook binnen het college heb ik altijd veel vertrouwen ervaren. Ik heb prettig samengewerkt met de ambtenaren. Hun loyaliteit is groot”.

Ik kon van betekenis zijn

Ook contacten met de dorpsraden, bedrijven, verenigingen en inwoners ervaart Bert Groot Wesseldijk als prettig. “Natuurlijk kun je het nooit iedereen naar de zin maken, maar je kan dingen wel uitleggen. Aan het einde van zo’n gesprek kwam er dan toch vaak een dank je wel. Ik kon op verschillende momenten van betekenis zijn. En daarom zal ik mijn werk als bestuurder zeker ook gaan missen”. 

Oprecht Hartelijk Dank

Bert Groot Wesseldijk (53) startte in mei 2014 als wethouder in de gemeente Lochem. Hij begon hieraan zonder politieke ervaring, zonder voorbereiding en zonder op de kandidatenlijst te hebben gestaan.  Uiteindelijk heeft de raad als opdrachtgever mij altijd de ruimte gegeven om mijn taken goed te kunnen uitvoeren. Er was ruimte om te leren en ik heb veel plannen mogen verwezenlijken. Dank daarvoor. Aan iedereen waarmee ik heb mogen samenwerken: Oprecht Hartelijk Dank!”, aldus Bert Groot Wesseldijk.