Museum Buurtspoorweg haalt ruim € 14.000,- op met corona-campagne

HaaksbergenIn vier weken tijd heeft Museum Buurtspoorweg door middel van een crowdfund-campagne via Voordekunst.nl € 14.320,- aan donaties ontvangen van betrokken burgers en lokale ondernemers, bestemd voor de restauratie en onderhoud van de stoomtreinen uit de collectie.

Dat geld is hard nodig, want de coronacrisis heeft veel impact op financiële situatie van het museum. Liefhebbers en betrokken inwoners van Twente kunnen nog steeds een bijdrage leveren via het platform Voordekunst.nl. Het museum hoopt met de campagne een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor het goede doel. Museum Buurtspoorweg is het enige museum in Twente dat crowdfunding inzet om de gevolgen van de corona-crisis op te vangen.   

Impact van corona
Het afgelopen seizoen heeft het museum door alle maatregelen veel minder treinkaartjes kunnen verkopen dan andere jaren. Een groot deel van het seizoen heeft het museum noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Op de dagen dat er wel gereden mocht worden met de nostalgische stoomtrein, was de maximale capaciteit slechts een derde van normaal. Hierdoor is het museum een belangrijk deel van de inkomsten misgelopen. Veel mensen en bedrijven hebben het museum inmiddels een warm hart toedragen, want na 4 weken staat de teller op het prachtige bedrag van
€ 14.320,-, bij elkaar gebracht door maar liefst 315 donateurs.

Groot enthousiasme
De reacties van de donateurs zijn hartverwarmend. Zo laten zij onder andere via voordekunst.nl weten: ‘Museum Buurtspoorweg hoort bij Haaksbergen zoals de Eifeltoren hoort bij Parijs’, ‘De MBS is uniek in Nederland in zijn soort door de kwaliteit van de collectie en de grote cultuurhistorische waarde van het ensemble’ en ‘MBS is onze steun meer dan waard. Hier wordt op enthousiaste wijze het lokale spoorwegbedrijf uit een ver verleden levend gehouden.’

Donaties nog steeds welkom
Alle kleine beetjes helpen en er kan nog gedoneerd worden tot vrijdag 29 januari 12:00 uur. Mensen die het museum en haar indrukwekkende collectie een warm hart toe wensen en zich in willen zetten voor behoud van cultureel erfgoed kunnen een bijdrage doen via deze link: Help Museum Buurtspoorweg door de crisis door Museum Buurtspoorweg – voordekunst of via voordekunst.nl trefwoord ‘Buurtspoorweg’.