Circulus-Berkel mede-ondertekenaar van Denim Deal

Circulus-Berkel is een van de dertig partijen die betrokken is bij de Denim Deal die gisteren door staatssecretaris Van Veldhoven (circulaire economie en milieu) werd ondertekend. In de Denim Deal staan concrete afspraken voor meer hergebruik van oude denim kledingstukken.

Staatssecretaris Van Veldhoven: “Ik vind dat we voor een gezonde toekomst en ons klimaat moeten toewerken naar een schonere textielindustrie. Als we hier onze vraag veranderen, heeft dat effect op hoe duurzaam bijvoorbeeld bedrijven in Turkije en China produceren. Dat maakt dat we als Nederland geen kleine speler zijn. Het bijzondere van deze Denim Deal is dat voor het eerst wereldwijd alle betrokken partijen in de (denim) textiel kringloop – van merk, tot inzamelaar en weverijen – samen de uitdaging aangaan voor een schonere kledingkast.”

Afspraken
In de Denim Deal is afgesproken dat merken als Scotch & Soda, MUD Jeans en Kuyichi samen drie miljoen spijkerkledingstukken maken met daarin minstens 20% gerecycled textiel. Daarnaast hebben de deelnemende partijen afgesproken dat zij gezamenlijk zo snel mogelijk toewerken naar de standaard van minimaal 5% gerecycled textiel in alle denim kledingstukken.

Circulus-Berkel is trots om namens de negen deelnemende gemeenten door de overheid als koploper gezien te worden. Dit mede vanwege onze eerder gezette stap om het ingezamelde kleding uit de negen gemeenten regionaal te laten sorteren door ReShare/Leger des Heils. Door deze samenwerking is meer grip op de textielketen is ontstaan.
Meer informatie op circulus-berkel.nl