Geen fysieke Nacht van de Nacht op de Gorsselse Heide, alleen digitaal

Gorssel – Naar aanleiding van de huidige situatie rondom het Coronavirus en de afgekondigde maatregelen door premier Rutte heeft IVN-Zutphen besloten de fysieke Nacht van de Nacht op de Gorsselse heide op 24 oktober af te gelasten.

Ook de Natuur en Milieufederaties hebben gezien de huidige ernstige situatie in Nederland besloten om tijdens de Nacht van de Nacht van zaterdag 24 oktober geen fysieke activiteiten, bijeenkomsten en evenementen in het donker te organiseren maar dit jaar een avondvullend programma uit te zenden op facebook en Youtube.
Met om 19 uur een lezing sterrenkunde voor kinderen, door sterrenkundige Jeffry Bout. Om 20 uur een workshop nachtfotografie van ambassadeur Johan van der Wielen (een van de beste nacht- en natuurfotografen).
Om 21 uur start ambassadeur Govert Schilling een masterclass sterrenkunde
en het programma wordt om 22 uur afgesloten met een interessante lezing van prof Joke Meijer over de gevolgen van lichthinder op mens en dier.

Met bijdragen van ambassadeurs Andre Kuipers en host Vincent Bijlo. Het hele programma staat op de site https://www.nachtvandenacht.nl/nieuws/livestream