Lego en cowboysoep bij museum Buurtspoorweg

Haaksbergen – Bouw je eigen locomotief van lego of proef eens echte Cowboysoep. Tijdens de herfstvakantie is er van alles te zien en beleven bij Museum Buurtspoorweg. Niet alleen zullen de treinen elke dag rijden, ook hebben ze op beide stations allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Ga mee op ontdekkingstocht en beleef het boeiende verleden van het lokaalspoor. Alleen hier voel je de geur van verbrande kolen in je neusgaten, de originele bekleding en het houtsnijwerk van de rijtuigen onder je vingers. Alleen hier waait de wind door je haren terwijl je door de open raampjes het Twentse landschap aan je voorbij ziet glijden. Welkom in het leukste stoomtreinmuseum van Oost Nederland.

Overzicht rijdagen herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie kun je elke dag een treinrit komen maken. Daarbij wisselen ze af met onze stoom- en diesellocomotieven. Hieronder vind je een overzicht van de rijdagen en de treintijden.
Let wel op, want ze hebben voor elke rit maar een beperkt aantal treinkaartjes beschikbaar, in verband met de maatregelen inzake Covid-19. Je kunt eenvoudig je plek reserveren via onze website, www.museumbuurtspoorweg.nl.

Kom spelen met LEGO® en win een Vriendenpas
Heb je het evenement Bouwen met LEGO® ook zo gemist? Kom dan vooral een treinrit maken en laat je verrassen in de museumloods op station Boekelo. Hier vind je namelijk verschillende bouw-tafels. Hier kun je naar hartenlust de mooiste creaties maken, terwijl je wacht tot de trein weer terug gaat naar Haaksbergen. Er valt zelfs iets mee te winnen, want wie bouwt de mooiste locomotief van lego? Meer informatie hierover vind je op de website. Daarnaast zijn het stationsgebouw uit Haaksbergen én onze stoomlocomotief De Kikker in legosteentjes te bewonderen in Boekelo en zullen er diverse modeltreinen rijdend te zien zijn. Dit alles wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Dol op Bouwen en Blokbricks Lego®.

Overige activiteiten
Ook op station Haaksbergen is er van alles te doen. Ga bijvoorbeeld op expeditie met Jack de stationskat en ontdek op speelse wijze de geschiedenis van de stoomtreinen. Of kruip in de huid van een machinist of conducteur met behulp van onze verkleedkist. Kom je met opa en oma? Dan kunnen zij je misschien nog wel voordoen hoe ze vroeger speelden met loophoepels. En natuurlijk staan de vrijwilligers klaar om al je vragen te beantwoorden en laten ze je heel graag kennis maken met het vertreksein of het historische handeltoestel. Probeer jij onder hun begeleiding maar eens een vertreksein om te zetten of een wissel te bedienen. Daar heb je best wel spierballen voor nodig.

Bezoek ook eens de werkplaats, waar je de stoerste gereedschappen vindt, waarmee men de treinen en rijtuigen onderhouden. Of ga op bezoek bij Gait in zijn ploegkeet, hij weet alles over werken aan het spoor. En sla ook vooral onze locomotievenloods en de ouderwetse telefooncel naast de werkplaats niet over. Tot slot kun je in onze Goederenloods even helemaal tot rust komen met wat drinken en iets lekkers. Kortom, je hoeft je geen moment te vervelen bij Museum Buurtspoorweg.

www.museumbuurtspoorweg.nl