Concert: The sound of English music door Cappella ad Fluvium

Lochem – Op 18 oktober brengt projectkoor Cappella ad Fluvium onder leiding van Peter-Paul van Beekum het programma The sound of English music, een ode aan de Engelse koormuziek met uiteenlopende a capella werken. Het concert vindt plaats op zondagmiddag 18 oktober om 15:30 uur in de Gudulakerk, Markt 1 te Lochem.

De Beatles, the Proms; maar ook koormuziek is very English! Zuiver -en coronaproof- gezongen in een wijdse, hoge kerk. Precies de omgeving waarvoor deze muziek bedoeld is, en waarin zij het best tot haar recht komt.

Op het programma louter parels uit de Engelse koortraditie: van Tallis, Tomkins en Gibbons tot Stanford, Walton en Vaughan Williams. Hoogtepunten zijn het majestueuze ‘Faire is the Heaven’ van William Harris en ‘Hear my Prayer’ van Henri Purcell, in een zeer bijzondere bewerking door Sven-David Sandström.

Datum en lokatie
Zondag 18 oktober om 15:30 uur in de Gudulakerk, Markt 1 te Lochem

Reserveren
Reserveren voor dit concert is noodzakelijk in verband met de coronamaatregelen.

Entree
De entreeprijs bedraagt € 15. De prijs voor CJP / studenten bedraagt € 10.

Voor meer informatie en reservering: www.adfluvium.nl

Over het koor
Cappella ad Fluvium is een projectkoor voor gevorderde amateurzangers uit de wijde omgeving van Arnhem. In zijn programma’s combineert het koor oude en hedendaagse muziek rond een bijzonder thema, in een originele setting of met relatief onbekende werken die wonderschoon blijken te zijn.Het koor is steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Om invulling te kunnen geven aan het hoge ambitieniveau wordt regelmatig samengewerkt met professionele solisten en musici.

Over de dirigent
Peter-Paul van Beekum dirigeert meerdere kamerkoren in Nederland, waaronder Cappella ad Fluvium en het Helmonds Kamerkoor. Naast zijn werkzaamheden als dirigent is hij als zanger verbonden aan diverse professionele koren waaronder Bachkoor Holland en Amsterdam Baroque Choir.