Vredesweek 2020 Lochem

Lochem – 21 september is de Internationale dag van de Vrede. Daaromheen wordt in Nederland de Vredesweek georganiseerd. In 2020 is dat van 19 t/m 27 september.
Ook in Lochem wordt deze week stilgestaan bij vrede.Thema is dit jaar: “Vrede verbindt verschil.”
Het vraagt moed om je in te leven in het verhaal van de ander en niet te blijven hangen in je eigen gelijk. Maar zo kun je de vrede wel een stapje dichterbij brengen.Op zaterdagmiddag 19 september a.s. wordt de week feestelijk geopend in de Ambassade van de Vrede, gevestigd in het BIC (Noorderwal 17 te Lochem).
Verschillende organisaties zoals onder meer Vluchtelingenwerk, het BIC-Lochem, Stadshuus, de geloofsgemeenschappen in Lochem en Barchem, Licht van Gudula, de Zonnebloem, Compassie Lochem en SWL werken samen aan het programma van deze week. U zult begrijpen dat we in deze Coronatijd nog niet kunnen aangegeven hoe de activiteiten eruit gaan zien. Daarover later meer; we houden u op de hoogte via https://www.vredesweek.nl/agenda/ (zoek op Lochem).
Natuurlijk besteden ook de diverse geloofsgemeenschappen in Lochem en Barchem in hun vieringen aandacht aan het thema van de Vredesweek. De bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk.
U bent van harte welkom! Meer informatie: vredesweek.lochem@gmail.com / Arjan Klein Hazebroek, 0618750645.