Doe de ridderproef met Ridder Wilg

Wil je een echte ridder worden? Kom dan deze zomervakantie naar Kasteel Doorwerth. Elke woensdag kun je hier een ridderproef afleggen en testen of je stoer en slim genoeg bent om een echte ridder te zijn.

Elke woensdag in de zomervakantie ontvangt Ridder Wilg je op het kasteel. En hij kan wel wat hulp gebruiken. Maar ridder word je niet zomaar. Daarvoor moet je eerst een ridderproef doen! Op ontdekkingstocht door het kasteel leer je meer over het leven van een ridder en moet je allerlei raadseltjes oplossen om het geheime codewoord te vinden. Zodat je aan het einde van de tocht tot echte ridder geslagen kunt worden.

Wanneer: woensdag 15, 22, 29 juli en 5, 12 en 19 augustus 2020
Tijd: op tijdsloten tussen 11:00-17:00 uur.

Kosten € 11,50 en kinderen 4-18 jaar € 8,00 . Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders € 3,00 op vertoon van jaarkaart.

Reserveren is verplicht en kan via www.glk.nl/doorwerth

Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht in oude stijl: je kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Bereikbaarheid:
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen.
Niet bereikbaar per openbaar vervoer!