Onderzoek naar opnieuw in gebruik nemen kliniek Oldenkotte

Rekken – De forensisch psychiatrische klinieken FPC de Kijvelanden en FPC de Rooyse Wissel onderzoeken gezamenlijk de haalbaarheid van het opnieuw in gebruik nemen van de voormalige kliniek Oldenkotte in Rekken. In verband met het capaciteitsvraagstuk in de forensische sector, wordt dit onderzoek ondersteund door de Dienst Justitiële Inrichtingen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in afstemming met Gemeente Berkelland en het Rijksvastgoedbedrijf en zal naar verwachting 6 maanden in beslag nemen.

De voormalige kliniek Oldenkotte staat sinds eind 2014 leeg. Het complex is eigendom van Rijksvastgoedbedrijf. Zij bieden het te koop aan, omdat het rijk er geen gebruiksdoel meer voor heeft. De forensische klinieken hebben zich onlangs gezamenlijk gemeld bij het RVB. Het plan van het RVB, dat in september 2019 is gepresenteerd, om het gebouw terug te geven aan de natuur als ‘Huis van de Natuur’ wordt voorlopig stopgezet.

Burgemeester Joost van Oostrum: ‘Afgelopen maandag ben ik door de klinieken geïnformeerd over hun belangstelling voor de voormalige kliniek Oldenkotte. Wij hebben met interesse kennis genomen van de plannen. Het onderzoek dat de klinieken gaan doen de komende maanden wachten wij met belangstelling af. Pas dan wordt duidelijk of deze plannen haalbaar en realiseerbaar zijn op deze locatie.’