Vakantie ouders gezocht voor kansarme kinderen

Pax Kinderhulp zoekt in de regio Achterhoek gastgezinnen die in de periode van 04 t/m 17 april en/of 18 juli t/m 07 augustus 2020 een Berlijns kind een onvergetelijke paas- en/of zomervakantie willen geven. Het gaat om kinderen van 6 t/m 12 jaar die vanwege problemen van vooral sociaaleconomische aard geen normaal gezinsleven kennen.

Vakantiegezin
Mensen die er sociaaleconomisch slecht voorstaan, hebben te maken met werkloosheid en sociale vereenzaming, wat vaak gepaard gaat met armoede en weinig toekomstperspectief. Kinderen zijn hier de dupe van en groeien op in onzekerheid zonder de liefde en aandacht waar ieder kind recht op heeft.
Een vakantie kan voor een Berlijns kind een lichtpuntje betekenen in het grijze bestaan van alledag. De waarde van een aantal weken huiselijke gezelligheid, aandacht, geduld en liefde, laat zich vooral uitdrukken in ‘bagage voor later’. De mogelijkheid bestaat de kinderen vaker uit te nodigen en een langdurige band op te bouwen.

Belangstellenden
Belangstellenden kunnen bellen met 06-12727004, Anne-Marie Bröker, zodat een afspraak gemaakt kan worden voor een vrijblijvend informatief bezoek.
Voor verdere informatie: www.paxkinderhulp.nl.