Voedselbank Zutphen terug op eigen locatie

Zutphen- De voedselbank Zutphen kijkt tevreden terug op de uitgifte van voedselpakketten afgelopen vrijdag. Bijna alle klanten die kwamen opdagen vonden aan de Hermesweg onverwacht een gesloten deur. Gelukkig konden ze vandaar worden doorverwezen naar de dichtbij gelegen ongebruikte bedrijfshal van Oosterberg.

Dit bedrijf had direct een verwarmde hal beschikbaar gesteld, toen de Voedselbank afgelopen donderdagmorgen hoorde dat haar loods per direct door de verhuurder gesloten werd voor het aanbrengen van noodstutten. Daar zijn nog snel de nodige goederen heengebracht. Wel ontbraken in de uitgedeelde pakketten ingevroren goederen, omdat die niet een nacht over buiten de loods bewaard konden worden.
In de loods van de voedselbank arriveerden donderdagmiddag al de bouwmaterialen, zodat er na twee dagen hard werken sinds zaterdagavond maar liefst 17 paltorens in de loods staan, die de onbetrouwbaar gebleken dakconstructie helpen dragen. Deze bemoeilijken wel de aanvoer en opslag enigszins, maar beletten de uitgifte niet.

De Voedselbank zal daarom a.s. zaterdag 28 december tussen 11.15 uur en 13 uur weer volwaardige voedselpakketten kunnen uitgeven vanaf de gebruikelijke locatie. De Voedselbank is erkentelijk voor de vele aanbiedingen van opslag- en uitgifteruimte, verhuismaterieel enz. Misschien dat ze deze nog eens nodig hebben als de tijdelijke voorzieningen in het nieuwe jaar vervangen moeten worden door definitieve versterkingen van de dakconstructie.