Magische tweede editie van Sprookjesstad Zutphen

Zutphen – De tweede editie van Sprookjesstad Zutphen trok zondag weer vele bezoekers vanuit het hele land. Verspreid door de stad kwamen allerlei sprookjes tot leven, van Sneeuwwitje en Rapunzel tot Alice in Wonderland en Frozen. De organisatie kijkt terug op een magische editie en verheugt zich alweer op de volgende editie op zondag 13 december 2020.Bezoekers genoten van voorstellingen door onder andere de FabelFactory en ballonkunstenaar Guido Verhoef, die met een compleet luchtkasteel en Japie en de Bonenstaak naar Zutphen kwam. Kinderen gingen op de foto met Assepoester en Roodkapje en de echte waaghalzen hadden een meet en greet met de wolf! Ook werd er luidkeels meegezongen met sprookjesiedjes en warmden de ouders zich op met glühwein bij de gezellige buitenbarren. De dag werd afgesloten met een feestelijke sprookjesparade, waarna de sprookjesfiguren werden uitgezwaaid om volgend jaar weer terug te keren naar het sprookjesachtige Zutphen.Sprookjes maak je samenSprookjesstad Zutphen is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen honderden ondernemers, citymarketingorganisatie Zutphen Promotie en Binnenstadsmanagement Zutphen. Voorzitter van Binnenstadsplatform Martijn Droog licht toe: “Het is prachtig om te zien hoe de ondernemers er de schouders onder hebben gezet om dit voor elkaar te krijgen. Dit jaar hadden we bovendien extra hulp van onder meer Scouting Karel Doorman, inwoners van AZC Zutphen, leerlingen van het Kompaan College en LARP-ers van de Gulden Draak. Het was een heel geslaagde dag en hopen dat de bezoekers net zo hebben genoten als wij!”